21 Kasım 2011 Pazartesi

Tekirdağ'dan Mektup Var

Merhaba,

Hapishanelerde en ağır tecrit ve tretmanın muhatabı olan ağırlaştırılmış müebbetlik tutsakların koşulları başka uygulamalarla daha da ağırlaştırılmaktadır.

1 ile 3 saat arasında olan havalandırma saatinin arttırılması, 3 kişinin beraber havalandırmaya çıkabilmek ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi yönlü hak ve talepleri dile getirdikleri için yılları bulan ziyaret, iletişim vb. cezalar verildi.

Ağırlaştırılmış müebbetlik tutsaklar her türlü hak ve sosyal faaliyetten sınırlı (Zaman faaliyet çeşitliliği, grup sayısı bakımından) yararlandırılmaktadırlar. Bütün bunlar yetmiyormuş gibi bırakalım bu koşulları iyileştirmeyi daha da ağırlaştırmak için çeşitli uygulamalar hayata geçirilmektedir.

Yılları bulan kapalı ziyaret, iletişim vb. disiplin cezalarına ek olarak tutsakların açık görüş hakları ellerinden alınmakta.

Bu da yeterli görünmüyor olmalı ki havalandırma süreleri de kısaltılmaktadır. Havalandırma süresi iki veya üç saat olan tutsakların bu hakkı 1 saate düşürülmektedir.

Bir tutsak hakkını aradığı, talepte bulunduğu için kapalı ziyaretle beraber açık ziyaret ve havalandırma hakkı da elinden alınmakta, yani üç ceza ile cezalandırılmaktadır.

Bu uygulamalar karşısında ağırlaştırılmış müebbetlik tutsakların yaşam koşullarının iyileşterilmesi için duyarlılık göstermeniz dileğiyle.

Sinan Gülüm
Tekirdağ 1 Nolu F Tipi Hapishanesi

Hiç yorum yok: