13 Kasım 2011 Pazar

Tutsak Dayanışması: Özgürlüğün Ruhu

Dünya Özgürlük Tutsakları Dayanışma Ağı (ELP) Tarafından Hazırlanmıştır (Çev:Selçuk Extrip)


“ Geçmişte yaşadığımız deneyimlerin hepsi çok zorluydu;ancak tanımadığımız kişilerden gelen ve bizlere güç veren kelimelerle ve onların akıllıca fikirleriyle herşey daha kolay oldu” (İsviçreli eski bir hayvan hakları tutsağının günlüğünden)

Özgürlüğün Ruhu Kasım 2011 sayısına hoşgeldiniz. ELP’nin bu ay sizlere güzel haberleri var. Meksika’lı eko-tutsaklar Fermín GóMez Trejo ve Abraham López Martínez, Toprak Kurtuluş Cephesi tarzı eylem yapmaktan dolayı yattıkları cezaevinden serbest bırakıldılar. Ayrıca İngiliz hayvan hakları aktivistleri Natasha Avery ve Greg Avery; 9 yıl hüküm giydikleri Huntington Life Sciences’e karşı eylemlerin kampanyalarını yapmaktan dolayı yattıkları cezaevinden serbest bırakıldılar.

Finlandiyalı bir eko-aktivist’de, geçen yıl bir kürk dükkanını kundaklamaktan dolayı aldığı 3 yıllık mahkumiyete karşı Yüksek Mahkeme’de açtığı davayı kazandı ve mahkumiyeti iptal edildi.

Ayrıca, Amerika’da Ekim 2011’de bir kürk hayvanları çiftliği yakınlarında yakalanan ve hayvanları çiftlikten salmak da dahil olmak üzere çeşitli suçlamalarla tutuklanan Victor Van Orden ve Kellie Marshall adlı aktivistler de kefaletle serbest bırakıldı.

ELP olarak elimizdeki tutsak listesinin azalmasına seviniyoruz.Ancak dünyanın her yerinde adını bilmediğimiz veya çok tanınmayan aktivistlerin de çeşitli suçlardan cezaevlerine düştüğünü de biliyoruz. Ancak bu arkadaşlarla ilgili haberleri de paylaşarak ve yayarak, en azından tutsak olarak geçirecekleri yıllarında onlara destek olmamız da çok önemli. (ELP Türkiye’nin notu: Arkadaşlar şu anda da HES mücadelelerinden dolayı bazı aktivistler cezaevlerinde yada yargılanıyorlar. Bu arkadaşlarla ilgili haberleri bizlere ulaştırırsanız, bizler de bu arkadaşların durumunu ELP vasıtasıyla dünyaya ulaştırabiliriz)

Bir diğer konu da Amerika’da yıllardır cezaevinde yatan ünlü bir mahkumla ilgili. Bu kadın mahkum adının açıklanmasını artık mücadele ile ilişkisini kestiğini ve eskiden yaptıklarını artık benimsemediğinden dolayı istemiyor.Ancak bizler bu arkadaşımızın, yanındaki insanların isimlerini vermediğinden dolayı, hala mücadelenin bir parçası olduğunu düşünüyoruz.Bu arkadaşımız da cezası bitmesine rağmen, çeşitli sebeplerden ötürü yeniden mahkum edilerek cezaevine konuldu. Biz de ELP olarak bir kampanya başlattık ve bu Anonim Amerikalı’ya “Dear Friend” (sevgili arkadaşım) şeklinde destek mektupları göndereceğiz. Sizler de bu arkadaşımıza olan mesajlarınızı elp4321@hotmail.comBu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir adresine yollarsanız, bizler de yolladığınız mesajları çıktılarını alarak ona iletmeye gönüllü olan arkadaşları vasıtasıyla kendisine ileteceğiz. (Not: İngilizcesi olmayan arkadaşlarımız yesilanarsi@yahoo.com

Unutmayalım ki bültenimizde yer alan her tutsak ünlü veya çok tanınmış kişiler değil. Bu nedenle nerede olursa olsun, hangi dilde olursa olsun tüm tutsaklar bizim desteğimizi ve destek mektuplarımızı hakediyorlar. Bu nedenle tüm dünyada ve tüm dillerde tutsak arkadaşlarımızla dayanışalım ve Doğa Ana’nın Savunmasında Uzlaşma Yok! Diye Haykıralım...

Son olarak da Facebook sayfamız da birkaç defa kapatıldıktan sonra yeniden aktif hale geldi. Facebook’ta arama sayfasına Earth Liberation Prisoners yazarak arama yaptığınızda sayfamızı bulabilir ve dünyadaki tüm tutsakların listesine ulaşabilirsiniz.

Eğer listedeki tutsaklardan birisinin özgür kaldığından,cezasının belli olduğundan,yeni suçlamayla karşılaştığından haberdar olursanız bizimle acil olarak iletişime geçin ki biz de listemizi güncel tutalım.


Doğa Savunma Mahkumları

Ali Alishah, Ron Barwick Minimum Security Prison, PO Box 24, Lindisfarne, Australia 7015, Australia. Tazmanya ormanlarını savunmaktan dolayı tutsak durumda.

Grant Barnes #137563, San Carlos Correctional Facility, PO Box 3, Pueblo, CO 81002, USA. Arazi araçlarına kundaklama yaptığı iddiasıyla 12 yıla mahkum edildi. Ayrıca yanan tüm araçlara ELF (Toprak Kurtuluş Cephesi) harflerini yazdığı iddia ediliyor. (Grant Barnes vegan bir mahkum)

Luca Bernasconi, Gefängnis Pfäffikon, Hörnlistrasse 55, 8330 Pfäffikon (ZH), Switzerland. ) Patlayıcı madde bulundurmaktan dolayı 3 yıl 6 aya mahkum edildi. Luca İsviçre’de çok tanınan bir hayvan hakları ve tutsak dayanışma ağı aktivisti. Yeşil anarşist bir örgüt olan Il Silvestre ile bir bağı olmadığını söylüyor, ancak davadaki diğer kişiler Il Silvestre ile bağlantılı. (Luca vegan bir mahkum)

Nathan Block, #36359-086, FCI Lompoc, Federal Correctional Institution, 3600 Guard Road, Lompoc, CA 93436, USA. Toprak Kurtuluş Cephesi adına Poplar Ağaç Çiftliği ve bir arazi aracı mağazasına kundaklama yapmaktan dolayı 7 yıl 8 aya mahkum edildi. Kendisi de Toprak Kurtuluş Cephesi ve Hayvan Kurtuluş Cephesi’ndeki konumunu da kabul ediyor.

Marco Camenisch, Justizvollzugsanstalt Lenzburg, Postfach 75, 5600 Lenzburg, Switzerland. 18 yıla mahkum edildi: 1) Nükleer santralden elektrik ileten elektrik direklerini patlayıcı madde kullanarak sabote etmekten 10 yıl.. 2)Kaçak olarak yaşarken İsviçre Sınır Devriyesinin ölümüne sebep olmaktan dolayı da 8 yıl... Ayrıca Marco 2002 yılında İtalya’daki nükleer santralden elektrik ileten direkleri bombalamaktan dolayı 12 yıllık mahkumiyetini tamamlamıştı. (Marco organik beslenmeyi savunan bir etçil beslenmeyi tercih ediyor)

Tim DeChristopher, #16156-081, FCI Herlon, Federal Correctional Institute, PO Box 800, Herlong, CA 96113, USA. Petrol ve gaz firmalarına toprak satışı için açılan bir ihalede sahte teklifler vermekten dolayı 2 yıla mahkum oldu.

Silvia Guerini, Bezirksgefängnis Zürich, Postfach 1266, CH – 8026 Zurigo, Switzerland. Patlayıcı madde bulundurmaktan dolayı 3 yıl 6 aya mahkum edildi. Silvia, Il Silvestre adlı Yeşil Anarşist örgütün de üyesi.. (Silvia vegan bir mahkum)

Marie Jeanette Mason, 04672-061, FMC Carswell, P.O. Box 27137, Fort Worth, TX 76127, USA. Bir üniversitede , GDO çalışmaları yapan bir profesörün ofisine Toprak Kurtuluş Cephesi adına kundaklama yapmaktan dolayı 21 yıl 10 aya mahkum edildi. Ayrıca kerestecilik ekipmanlarını sabote etmek de dahil 11 ELF, 1 de ALF eylemiyle suçlanıyor. (Marie Vegan bir mahkum)

Eric McDavid 16209-097, FCI TERMINAL ISLAND, FEDERAL CORRECTIONAL INSTITUTION, PO BOX 3007, SAN PEDRO, CA 90731, USA. Amerika Orman Departmanı arazilerini, elektrik santrallerini ve baz istasyonlarına karşı şiddet eylemi planlamaktan dolayı verilen 19 yıl 7 aya mahkum edildi.. (Eric vegan bir mahkum)

Daniel McGowan, #63794-053, FCI Terre Haute – CMU, Post Office Box 33, Terre Haute, Indiana 47408, USA. Toprak Kurtuluş Cephesi adına Poplar Ağaç Çiftliği ve bir kerestecilik firmasına kundaklamadan dolayı verilen 7 yıla mahkum edildi.. Ayrıca ELF/ALF adına komplo kurmakla da suçlanıyor. (Daniel vejetaryen bir mahkum)

Steve Murphy, 39013-177, FCI Beaumont Medium, Federal Correctional Institution, P.O. Box 26040, Beaumont, TX 77720, USA. 2006 yılından sonra bir inşaat alanına kundaklamayla sonuçlanan komplo kurmaktan dolayı 5 yıla mahkum edildi.. Eylem Toprak Kurtuluş Cephesi pankartı kullanılarak düzenlenmişti. (Steve vegan bir mahkum)

Costantino Ragusa, PF 3143, 8105 Regensdorf, Switzerland. Patlayıcı madde bulundurmaktan dolayı 3 yıl 8 aya mahkum edildi. Silvia, Il Silvestre adlı Yeşil Anarşist örgütün de üyesi.. (Costantino vegan bir mahkum)

Justin Solondz, #98291-011, FDC SEATAC, FEDERAL DETENTION CENTER, P.O. BOX 13900, SEATTLE, WA 98198, USA. ELF ve ALF aktivitlerinde bulunma iddiasıyla tekrar cezaevine gönderildi.. (Justin vegan bir mahkum)

Michael Sykes 696693, Michigan Reformatory, 1342 West Main Street, Ionia, MI 48846, USA. Kentleşme karşıtı kundaklamalar, elektrik direklerine kriminal zarar verme, politik yazılama yapmak ve Amerika bayrağını yapmak gibi suçlardan 4 ile 10 yıl arasına mahkum edilebilir..

Joyanna Zacher, #36360-086, FCI Dublin, 5700 8th St.- Camp Parks- Unit F, Dublin, CA 94568, USA. Toprak Kurtuluş Cephesi adına Poplar Ağaç Çiftliği ve bir arazi aracı mağazasına kundaklama yapmaktan dolayı 7 yıl 8 aya mahkum edildi. Kendisi de Toprak Kurtuluş Cephesi ve Hayvan Kurtuluş Cephesi’ndeki konumunu da kabul ediyor.


Hayvan Kurtuluşu Mahkumları

(Bütün Hayvan Kurtuluş Mahkumları en azından vejetaryen ve vegan beslenmeyi tercih ediyor).

Diego Alonso Adresi bilinmiyor, ancak Meksika’da tutsak.Destek için rabiayaccion@mac.hush.comBu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir adresine mail atabilirsiniz. Bankaları,mezbahaları ve benzer yerleri hedef almaktan dolayı yargılanıyor. (Diego vegan bir mahkum)

Walter Bond #2011-03339, Davis County Jail, PO Box 130, Farmington, UT 84025-0130, USA. Koyun derisi tabaklama fabrikasına, deri fabrikasına ve kaz ciğeri restoranına Hayvan Kurtuluş Cephesi adına kundaklama yapmaktan dolayı 12 yıla mahkum edildi. (Walter vegan bir mahkum)

Mel Broughton, A3892AE, HMP Bullingdon, PO Box 50, Oxford, OX25 1WD, England. Oxford üniversitesindeki deney laboratuarlarına karşı aktif kampanya düzenlemekten dolayı 10 yıla mahkum edildi.Polis Mel’i üniversiteye düzenlenen kundaklama eylemleriyle ilişkilendirmeye çalışıyor. (Mel vegan bir mahkum)

Adrian Magdaleno Gonzales (adresi bilinmiyor, anca Meksika’da tutsak destek mesajlarınız için libertadparaadrian@hushmail.meBu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir adresine mail atabilirsiniz.). Frente de Liberacion Animal (Hayvan Kurtuluş Cephesi’nin Meksika kolu) (ALF) adına çeşitli bankalara ve hedeflere yönelik gaz bombası atma suçlamasıyla 7 yıl 11 aya mahkum edildi. (Adrian vegan bir mahkum)

Marie Mason – Detaylar Doğa Savunma Mahkumları Sayfasında

Daniel McGowan - Detaylar Doğa Savunma Mahkumları Sayfasında.

Gavin Medd-Hall A3624AD, HMP Coldingley, Shaftesbury Road, Bisley, Woking, Surrey GU24 9EX, England. Huntingdon Life Sciences’e karşı komplo kurmak ve şantaj yapmaktan dolayı 8 yıla mahkum edildi. (Gavin vegan bir mahkum)

Heather Nicholson A3158AJ, HMP Foston Hall, Foston, Derby, Derbyshire, DE65 5DN, England. Huntingdon Life Sciences’e karşı komplo kurmak ve şantaj yapmaktan dolayı 11 yıla mahkum edildi. (Heather vegan bir mahkum)

Viktor Padellaro (11/11 7-4), Ullevigaten 11. Box 216, 401 23 Gothenburg, Sweden. Bir Mc’Donalds restoranını kundaklamak, camlarını kurmak ve kürk endüstrisiyle ilgili kişilere 17 tehdit mektubu göndermekten dolayı suçlanıyor. (Viktor vegan bir mahkum)

Justin Solondz - Detaylar Doğa Savunma Mahkumları Sayfasında.

Sarah Whitehead, A8369CE, HMP Downview, Sutton Lane, Surrey, SM2 5PD, England. HLS’ye karşı kampanya yürütmekten dolayı 6 yıla mahkum oldu. Daha önce de bir yavru köpeği korkunç bir ortamdan kurtardığı ve ev hayvanı üreten bir firmadan 100 hayvanı kurtarmaktan dolayı mahkum olmuştur. (Sarah vegan bir mahkum)


ANTIFA TUTSAKLARI (faşizm karşıtı anarşist örgüt)

Aleksey Bychin, FBU OIK-2 IK-7 otryad No. 12, ul. Karnallitovaya d. 98, g. Solikamsk Permskiy Kray, 618545 Russia.. Neo-nazilere karşı kendisini savunmaktan dolayı 5 yıla mahkum edildi.

Andy Baker, A5768CE, HMP Highpoint, Stradishall, Newmarket, Suffolk, CR8 9YG, England. 21 aya mahkum edildi (Andy vegan bir mahkum).

Thomas Blak, A5728CE, HMP Wormwood Scrubs, PO Box 757, Du Cane Rd, London, W12 OAE, England. 18 aya mahkum edildi.

Sean Cregan, A5769CE, HMP Coldingley, Shaftesbury Road, Bisley, Woking, Surrey, GU24 9EX, England. 21 aya mahkum edildi.

Phil De Sousa, A5766CE, HMP Elmley, Church Road, Eastchurch, Sheerness, Kent, ME12 4DZ, England. 21 aya mahkum edildi

Ravinder Gill, A5770CE, HMP Wayland, Griston, Thetford, Norfolk, IP25 6RL, England. 21 aya mahkum edildi

Austen Jackson, A5729CE, HMP Wormwood Scrubs, PO Box 757, Du Cane Rd, London, W12 OAE, England. 15 aya mahkum edildi.

Rinat Sultanov, FBU IZ-47\4, ul. Lebedeva d. 39, 195009 Saint-Petersburg Russia. Neo-nazilerle kavga etmekten dolayı 2 yıla mahkum edildi.. (Rint vejetaryen bir mahkum)


DİĞER TUTSAKLAR
Ihar Alinevich, c/o P.O. Box 8, Glavpochtampt, 220050 Minsk, Belarus
Anti-militarist söylemlerde bulunmak ve Rusya’da tutuklu bulunan iki çevreci için dayanışma kampanyası yapmaktan dolayı mahkum edildi.

Mikalaj Dziadok, SIZO-1, ul. Volodarskogo 2, 220050 Minsk, Belarus. Anti-militarist söylemlerde bulunmak ve Rusya’da tutuklu bulunan iki çevreci için dayanışma kampanyası yapmaktan dolayı mahkum edildi.

Aliaksandar Frantskievich, Valadarskaha str., 2, SIZO-1, k. 46, Minsk, Belarus. Ihar Alinevich ve Mikalaj Dziadok’un davasındaki eski sanıklardan biri.

Fran Thompson, #1090915, CCC, 3151 Litton Drive, Chillicuthe, MO 64601, USA. Bir süredir onu takip eden ve daha sonra evine giren takipçiyi kendini korumak amacıyla öldürdüğü için müebbet hapse mahkum edildi. Mahkum edilmeden önce tanınan bir hayvan,anit nükleer ve doğa koruma aktivistiydi.


MOVE TUTSAKLARI

MOVE tüm canlı türlerinin savunması için protesto eylemleri yapan eko-devrimci bir grup. Tüm MOVE mahkumları kendilerini vejetaryen olarak tanımlıyorlar. Şu anda 8 MOVE aktivisti 1979 yılında bir polisin öldürülmesinden dolayı 100 yıla mahkum edildiler. 9.Sanık Merle Africa, 1998 yılında cezaevinde hayatını kaybetti.

Debbie Simms Africa (006307), Janet Holloway Africa (006308) and Janine Philips Africa (006309) all at: SCI Cambridge Springs, 451 Fullerton Ave, Cambridge Springs, PA 16403-1238, USA.

Michael Davis Africa (AM4973) SCI Graterford, PO Box 244, Graterford, PA 19426-0244, USA.

Edward Goodman Africa (AM4974), SCI Mahanoy, 301 Morea Rd, Frackville, PA 17932, USA.

William Philips Africa (AM4984) and Delbert Orr Africa (AM4985) both at SCI Dallas Drawer K, Dallas, PA 18612, USA.

Charles Simms Africa (AM4975), SCI Retreat, 660 State Route 11, Hunlock Creek, PA 18621, USA.

Mumia Abu Jamal, (AM8335), SCI Greene, 175 Progress Drive, Waynesburg PA 15370, USA. Eski Kara Panterler (Black Panthers) üyesi ve MOVE örgütünün sözcüsü olan Mumia 1981 yılında bir polisi öldürmekten dolayı tutuklandı. Ölüm cezasına çarptırıldı, ancak 2001 yılındaki mahkeme kararıyla yeniden yargılanmayı bekliyor.

ŞİDDET İLE İLGİLİ AÇIKLAMA
Bu bültende bulunan mahkum listesindeki bazı kişiler fiziksel saldırı ve cinayet gibi eylemlerde bulunmuştur. ‘Özgürlüğün Ruhu’ şiddeti mazur görmez. Ancak bizler aynı zamanda da sansüre ve kişilerin savunduğu düşüncelerini açıklamasının engellenmesine de karşıyız.

DÜNYA ÖZGÜRLÜK TUTSAKLARI (ELP) DAYANIŞMA AĞI KİMDİR?
ELP, 1993 yılında İngiltere’de kurulan ve cezaevinde bulunan doğa savunma tutsaklarıyla dayanışmak için kurulmuş uluslararası bir ağdır.: Bizler tutsakları bazı yerel listeler yayınlayarak aşağıdaki şekilde desteklemekteyiz:

-Özgürlüğün Ruhu; ELP’nin uluslararası tutsak listelerini e-mail yoluyla yaydığı bir bültendir.

Urgent ELP! Bülteni ;yeni tutuklanmış doğa savunma tutsaklarının isim ve adreslerini anında yayınlamak amacıyla kullandığımız bültenin adıdır. Detaylı bilgi için ELP4321@hotmail.comBu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir

On-Line haber bültenleri - ELP ‘nin tutsak listeleri,haberler ve ELP ile ilgili bilgileri yayınladığı birçok web sitesi ve haber grubu vardır.

Bizleri Earth Liberation Prisoners diye arayarak bulabilirsiniz.

İngilizce ELP Websitesi
Site yapım aşamasında

Rumca ELP Websitesi
http://greekelp.blogspot.com

Kuzey Amerika ELP Websitesi
www.ecoprisoners.org

Turkish language ELP Websitesi
www.internationala.org


Kaynak: İnternationala

Hiç yorum yok: